Werkwijze
8

VOOR DE OPERATIE

BOEKEN

Een agenda is raadpleegbaar. Momenteel wordt gewerkt aan een systeem dat rechtstreeks boeken mogelijk maakt. In afwachting kan u gewoon een e-mail sturen voor een afspraak.

l

INFORMATIE VAN DE PATIENT

Orthopedie: Bij elke operatie, het ras, gewicht, L of R poot en de diagnose doorgeven. RX’en doorsturen voor de operatie kan ingepland worden.
Weke delen: ras, gewicht, duur van probleem en alle cytologie, histologie of BOZ, eventuele RX’en en foto’s doorgeven.
Fracturen: Ras, gewicht, tijdstip van trauma, L/R poot, diagnose en RX in 2 richtingen (lateraal en CC) doorgeven. Fracturen zijn steeds dringend en moeten binnen de 4 dagen geopereerd worden. Daarom vraag ik een SMS te sturen op het nummer 0497/709096 nadat de RX’en verstuurd werden per mail, zodat ik tussendoor even naar de RX’en kan kijken en sneller per mail advies kan geven ivm. stabilistie, prognose en prijs.

7

TIJDENS DE OPERATIE

ANESTHESIE

De dierenartsenpraktijk waar de operatie plaatsvindt, is verantwoordelijk voor de anesthesie. Het protocol dat ter plaatse gewoonlijk gebruikt wordt, wordt in ere gehouden. Hieronder volgt een opsomming van wat nodig is bij orthopedische of invasieve weke delenchirurgie:

  • De meeste operaties duren langer en zijn pijnlijker dan een standaard operatie, gasanesthesie is hiervoor onmisbaar.
  • Intaveneuze toegang bij elke operatie is een evidentie.
  • Infuus tijdens operatie is nodig als de operatie langer dan 1u duurt of de hond ouder is dan 8j
  • Buiten de klassieke pijnstilling (NSAID’s) zijn opioïde pijnstilling protocols zoals methadon (comfortan, synthadon, instistor, mephenon) aangewezen. Ketamine is ook een goede pijnstiller voor wie dit gewend is.
  • Intraveneuze antibiotica (Cefazoline 1g, Augmentin) wordt gebruikt bij alle operaties met implantaten of grote delen huid ondermijnd moeten worden.
9

NA DE OPERATIE

h

NABEHANDELING

De nabehandeling van de meest voorkomende operaties is beschikbaar op het voor leden gereserveerde gedeelte van de site. De lijst zal systematisch verder aangevuld worden. Voor specifieke gevallen worden ze per mail doorgestuurd. 

Voordelen van leden

~

Kalender

Met een booking tool reserveert u rechtstreeks in de kalender

~

Prijslijst

De prijslijst is steeds up to date. U vindt er ook voor elke ingreep adviesprijzen voor eindklanten

~

Nabehandeling

Geeft u een overzicht over de te nemen stappen na een ingreep. Dit aanbod zal stelselmatig aangevuld worden

~

Tutorials en advies