+ 20 jaar ervaring

Over Kathelijn

Kathelijn studeerde in 1999 af als dierenarts aan de universiteit diergeneeskunde Gent. De eerste 5 jaar werkte ze als eerstelijnsdierenarts met een bijzondere interesse voor chirurgie. In 2004 begon ze als assistent weke delen chirurgie aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke.

Kort nadien (2006-2010) begon ze aan een vierjarige opleiding tot chirurg bij de ECVS (European College of Veterinary Surgeons) waarin ze de kneepjes van het vak leerde van de besten in Europa. 

Als freelancer begon ze zich naast weke delenchirurgie steeds meer toe te spitsen op orthopedie en neurochirurgie.

In 2011 stond ze aan de wieg van DAC Hond en Kat in Deinze waar ze de chirurgie uitbouwde tot een referentie in de sector. Vanaf 2019 neemt ze de draad van het freelancen opnieuw op.

 

Waarom doe ik dit?

Missie

Met Chirurgie Gezelschapsdieren wil ik bijdragen tot een betere gezondheid en empatische zorg van alle gezelschapsdieren. Door me enkel toe te leggen op chirurgie is het mogelijk de laatste technieken en wetenschappelijke info te volgen en voldoende ervaring op te bouwen in zeldzamere cases. 

Door nauw samen te werken met de dierenartsen, kunnen dieren verzorgd worden in hun vertrouwde omgeving door de dierenarts die hen al jaren volgt. Zo wordt de communicatie beter en persoonlijker en is er betere opvolging en integratie van alle problemen. 

Ook wil ik de kennis dichter naar de dierenartsen brengen, zodat zij hun patiënten nog beter kunnen begeleiden en zich zekerder voelen van hun stuk.