+ 20 jaar ervaring

Over Chirurgie Gezelschapsdieren

Kathelijn studeerde in 1999 af als dierenarts aan de universiteit diergeneeskunde Gent. De eerste 5 jaar werkte ze als eerstelijnsdierenarts met een bijzondere interesse voor chirurgie. In 2004 begon ze als assistent weke delen chirurgie aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke.

Kort nadien (2006-2010) begon ze aan een vierjarige opleiding tot chirurg bij de ECVS (European College of Veterinary Surgeons) waarin ze de kneepjes van het vak leerde van de besten in Europa. 

Als freelancer begon ze zich naast weke delenchirurgie steeds meer toe te spitsen op orthopedie en neurochirurgie.

In 2011 stond ze aan de wieg van DAC Hond en Kat in Deinze waar ze de chirurgie uitbouwde tot een referentie in de sector. Vanaf 2019 neemt ze de draad van het freelancen opnieuw op.

 

Waarom doen we dit?

Missie

Met Chirurgie Gezelschapsdieren willen we bijdragen tot een betere gezondheid en empatische zorg van alle gezelschapsdieren. Door ons enkel toe te leggen op chirurgie is het mogelijk de nieuwste technieken en wetenschappelijke kennis toe te passen en voldoende ervaring op te bouwen in zeldzamere cases.

Door nauw samen te werken met de dierenartsen, kunnen dieren verzorgd worden in hun vertrouwde omgeving door de dierenarts die hen al jaren kent. De communicatie verloopt op die manier persoonlijker, de opvolging gebeurt beter en het patiëntendossier blijft gecentraliseerd.